Nieuwe versie van Samsung Freestyle projector legt focus op gaming

samsung freestyle 2nd gen cloud gaming

Bij Beam Me Up zijn we een grote fan van de schattige 'Freestyle' projector van Samsung. Kennelijk blijken we niet de enige te zijn, want Samsung ziet genoeg potentieel in het apparaatje om een tweede versie te lanceren.

Samsung The Freestyle Review - De schattigste mini projector
De Samsung Freestyle is niet de krachtigste of meest indrukwekkende projector qua beeldkwaliteit, maar het is wel de projector met het hoogste knuffelgehalte.

Op het eerste zicht zijn er weinig verschillen tussen de eerste en tweede variatie. Onder de behuizing vind je nog steeds dezelfde hardware, al zou de tweede variatie wat vlotter en sneller werken dankzij wat meer geheugen.

Het grootste verschil zit hem in de software, want met de Samsung Freestyle 2nd Gen krijgen gebruikers toegang tot de Samsung Gaming Hub en daarmee ook cloud gaming apps zoals die van Xbox, Nvidia, GeForce Now, Amazon Luna en meer.

Gebruikers kunnen dus eenvoudig een bluetoothcontroller verbinden met het apparaat en beginnen gamen, al dien je in dat geval wel over een stabiele wifi-verbinding te beschikken.

Daarnaast komt de Freestyle 2nd Gen ook met de Samsung SolarCell Remote. Die afstandsbediening gebruikt een klein zonnepaneel in plaats van een batterij. Volgens Samsung kunnen ze dankzij de SolarCell Remote ruim 200 miljoen batterijen besparen over een periode van zeven jaar.